Причината - законовата поправка не е влязла в сила. Законовата поправка трябва

...
Причината - законовата поправка не е влязла в сила. Законовата поправка трябва
Коментари Харесай

Лукойл няма законови основания да плаща за руския нефт, твърди ...

Причината - законовата корекция не е влезнала в действие.

 

Законовата поправка трябва да бъде съгласувана с Брюксел, като това също е записано в нормативната уредба.

 

В началото на годината Народното събрание одобри законодателни ремонти, с които се задължиха сдруженията, които съветски нефт въз основата на позволение от Европейската комисия до октомври 2024 година да заплащат част от облагата си на страната. Това става по следната формула - Министерството на стопанската система всеки месец следи приблизително претеглената цена на сорта Брент, от нея се изважда приблизително претеглената цена на сорта Урал и се умножава по 0,5. Именно тази сума трябваше да влезе в бюджета на страната. Тя, обаче, няма да влезе, тъй като депутатите категорично са записали координиране с Брюксел, което съгласно сегашния стопански министър не е належащо.

 

" На нас ни лиши към месец, свикахме работна група, подготвихме известието към Европейската комисия, тя е изпратена. Имаме създадените схеми за подкрепяне на физическите лица и с това нашия ангажимент е изпълнен, с цел да може законът да влезе в действие, различен е въпросът за какво тези наложителни известия са включени в заключителните разпореждания, в случай, че мненията на специалистите, е че не е имало потребност. Чухме заявления от избрани депутати, че смяната в закона за енергетиката, че тези разпореждания ще бъдат отстранени. В момента, в който влезе в действие закона ние сме подготвени да го изпълняваме. Те сега нямат законовото съображение да ги внесат - законът не е влезнал в действие. Когато влезе, те би трябвало да го изпълнят. Както се случи с прекосяване на производството на неруски нефт. Нямахме проект за деяние в последната една година ", съобщи икономическият министър Богдан Богданов .

 

Икономическият министър разяснява също по този начин, че не се е отказало повереното му ведомство от самодейността " Достъпно за вас ", която планува по-ниска цена на 50 артикули от хранителна нужда по магазините. Въпреки, че тази самодейност беше разкритикувана от Комисията за защита на конкуренцията, икономическото ведомство ще изиска повече детайлности както и съответни членове, които биха били нарушени в законите. Засега от антимонополната комисия не са дали тази информация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР